In dit artikel:
Als een collega de praktijk verlaat, en een account gekoppeld blijft, kan de oud-medewerker mogelijk nog patiëntinformatie inzien. In dit artikel lees je hoe je de toegang van een (oud)medewerker direct intrekt.
Dit heb je nodig
- Een actief ZorgDomein-account
- Je hebt de rol Verantwoordelijk beheerder
Zo doe je het
- Log in op ZorgDomein
- Ga naar Beheer > Organisatie & personen
- Klik op Personen
- Ga naar het persoonlijk account van de medewerker
- Klik op de functie en kies voor Deactiveren. Wil je alle actieve functies van een account in één keer deactiveren, klik dan op Alle functies deactiveren
Goed om te weten
- Bij het deactiveren verwijder je alleen de toegang tot jouw organisatie. Het persoonlijke ZorgDomein-account van de gebruiker blijft bestaan, zodat zij dit bij een eventuele nieuwe werkgever weer kunnen gebruiken