Als zorgaanbieder kunt u in ZorgDomein de functionaliteit Preview gebruiken. Daarmee kunt u uw eigen zorgaanbod bekijken (zoals een verwijzer dat ziet), het zorgaanbod van andere zorginstellingen bekijken en het berichtenverkeer testen.

In dit artikel vindt u informatie over:

Stapsgewijze opties in Preview

Stap 1:  U gaat uw eigen zorgaanbod bekijken door de ogen van een verwijzer; kies daarvoor eerst het type verwijzer.

Stap 2:  Selecteer een ICPC-code om te zien welk aanbod zichtbaar is als een verwijzer met deze ICPC-code binnenkomt in ZorgDomein.

Stap 3:  Selecteer een datum. Let op: wilt u een zorgproduct bekijken dat vandaag nog niet zichtbaar is, maar in de toekomst live gaat? Selecteer dan de publicatiedatum van het product of een datum in de toekomst.

Stap 4:  Wilt u berichten versturen naar uw organisatie, terwijl u via de Preview een verwijzing of aanvraag doet (bijvoorbeeld om te testen)? Activeer dan ‘berichten versturen’. Voor de herkenbaarheid krijgen testberichten een ZP-nummer in plaats van een ZD-nummer.

Stap 5: Klik op de oranje balk om de gegevens van de patiënt te wijzigen. Zo kunt u:

• testen met verschillende patiënten (bijv. met verschillende BSN-nummers);
  • ander aanbod zien in het zorgvraagmenu op basis van geslacht en leeftijd van de patiënt.

Stap 6:  Selecteer een zorgvraag. Nu kunt u uw eigen aanbod of het aanbod van andere zorginstellingen bekijken. U kunt het gehele proces van verwijzing of diagnostiekaanvraag doorlopen en afronden.

Werking van de filters in het zorgvraagmenu

De filters in het zorgvraagmenu werken hetzelfde als voor de verwijzers. Ze worden geactiveerd op basis van:

• de patiëntgegevens die de gebruiker invoert bij het starten van ZorgDomein
  • de ICPC-code die is geselecteerd in het informatiesysteem

Hierdoor krijgt u automatisch de meest relevante zorg te zien. Wilt u toch andere zorg selecteren? Klik dan op de kruisjes om de filters uit te schakelen

Berichtverkeer testen

Ga naar uw profiel rechtsboven in het scherm, klik op uw ZorgDomein account en wijzig uw functiegegevens. U kunt hier een AGB-code invullen, deze is nodig om te kunnen testen. Zorg ervoor dat deze AGB-code ook bekend is in uw eigen informatiesysteem.

Kijk hier voor meer informatie over het aanpassen van uw ZorgDomein account gegevens