Tijdens het verwijsproces in ZorgDomein krijgt u het onderstaande scherm te zien.

U krijgt de vraag hoe u de patiënt wilt informeren: digitaal via ZorgDomein of op papier. Kiest u voor digitaal, dan krijgt u de vraag om het e-mailadres en mobiele nummer van de patiënt te controleren (of in te voeren als dit niet automatisch is meegekomen uit het informatiesysteem).

Let op: Past u het e-mailadres of mobiele nummer van de patiënt aan in ZorgDomein? Dan dient u het ook aan te passen in het informatiesysteem.

Verder kunt u in dit scherm aangeven of u de verwijsbrief, het aanvraagformulier en/of een persoonlijk bericht met de patiënt wilt delen.

De patiënt ontvangt direct per e-mail een link naar het ZorgDomein Patiëntportaal.

De link in de mail van de patiënt ziet er zo uit:

De patiënt klikt op 'Inloggen' en vervolgens op 'Verstuur sms' om een sms met inlogcode op de mobiel te ontvangen.

Met deze code kan de patiënt inloggen om het Patiëntbericht te bekijken. De code is 30 minuten geldig. Als de inlogcode verlopen is, kan de patiënt vanuit de mail een nieuwe code per sms aanvragen.