Voorbereiding

• Controleer of u de functie 'Verantwoordelijk beheerder' hebt binnen ZorgDomein. Deze functie is essentieel om de koppeling te activeren. Wanneer u deze functie niet hebt, bepaal dan of er iemand binnen uw organisatie is die deze functie al heeft of volg anders de procedure om de functie aan te vragen.
  • Controleer of u de koppelgegevens van de leverancier van uw informatiesysteem bij de hand hebt. Dit kan bijvoorbeeld een klant ID, een registratienummer of uw praktijk AGB zijn.

Start de activatie

1. Ga op de gebruikelijke wijze naar ZorgDomein
  2. Boven in de menubalk, klikt u eerst op 'Beheer'. Daarna klikt u in de balk daaronder op 'Organisatie & Personen' en vervolgens in het verticale menu op 'Activeer koppeling'. Hiermee start u de activatie stappen
  3. Selecteer in het veld 'Informatiesysteem' uw informatiesysteem en klik op 'Volgende'
  4. In de volgende stap vult u de koppelgegevens in die u van uw leverancier heeft ontvangen*
  5. ZorgDomein maakt contact met uw informatiesysteem en toont de gegevens van uw organisatie
  6. Controleer de gegevens en bevestig deze gegevens wanneer deze correct zijn
  7. In de volgende stap ontvangt u een verificatiecode. Afhankelijk van uw leverancier kan dat bijvoorbeeld als pop-up scherm in uw informatiesysteem zijn, een SMS, een e-mail, of iets anders*
  8. Vul deze verificatiecode in, in het activatiescherm en klik op 'Afronden'
  9. ZorgDomein toont een melding dat de koppeling succesvol is geactiveerd.

*Dit is afhankelijk van het informatiesysteem dat u gebruikt. Uw leverancier kan u hier meer specifieke informatie over geven.