De zorg voor privacy van persoonsgegevens is een continu aandachtspunt van ZorgDomein.
Om de persoonsgegevens te beschermen ontvangen patiënten naast de e-mail ook een code per sms. Deze code is nodig om toegang te krijgen tot de informatie in ZorgDomein. Om in te kunnen loggen wordt er altijd een SMS met inlogcode verzonden.

Deze twee factor authenticatie is een extra beveiligingslaag, ontworpen om ervoor te zorgen dat alleen u toegang heeft tot het portaal van ZorgDomein, zelfs wanneer iemand (onrechtmatig) toegang heeft tot uw mail.