ZorgDomein gebruikt de informatie van Google Analytics om inzicht te krijgen in het gebruik van de website en om de gebruikerservaring te verbeteren. We volgen hierin de handleiding ‘Privacyvriendelijk instellen van Google Analytics’ van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit betekent dat we Google hebben geïnstrueerd om de laatste drie cijfers van ieder IP-adres te verwijderen, om dit anoniem te maken. Ook de standaardinstellingen om data met Google te delen hebben we uitgeschakeld.

Daarnaast heeft ZorgDomein een verwerkersovereenkomst met Google Inc. gesloten. We maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies. De weinige gegevens die we met Google delen door het gebruik van Google Analytics, brengt Google over naar de VS waar men ze op servers opslaat. Google is aangesloten bij het EU/US Privacy Shield; dit waarborgt een passend beschermingsniveau voor de verwerking van persoonsgegevens.

Wilt u niet dat Google uw gegevens via Google Analytics verzamelt en mogelijk gebruikt? Ga dan naar https://tools.google.com/dlpage/gaoptout en download daar de browserplug-in.