Uw verwijzer (bijvoorbeeld de huisarts) verwijst u door naar vervolgzorg, zoals een dermatoloog in het ziekenhuis. Er zijn dan twee mogelijkheden:

U ontvangt een e-mail met een link naar ZorgDomein

Dan werkt de verwijzing als volgt:

1. Inloggen - Klik op de oranje knop ‘Inloggen’ in de e-mail om het ZorgDomein Patiëntportaal te openen.
  2. Inlogcode opvragen - Klik op de blauwe knop 'Verstuur sms' om een sms met inlogcode op uw mobiel te ontvangen. Vul de ontvangen code in om in te loggen.
  3. Uw afspraak - Zodra u ingelogd bent ziet u hoe de afspraak met de zorginstelling tot stand komt en waar u wordt verwacht.

Let op: u kunt geen afspraak maken met of via ZorgDomein.

1. Uw voorbereiding - Zodra u ingelogd bent vindt u ook ‘Aanwijzingen voor mijn bezoek’. Hier leest u hoe u zich op de afspraak kunt voorbereiden.
  2. Verwijsbrief, aanvraagformulier en persoonlijk bericht - Uw verwijzer kan via het ZorgDomein Patiëntportaal de volgende zaken met u delen:
  • De verwijsbrief die hij of zij verzonden heeft
  • Een of meer aanvraagformulieren die hij of zij verzonden heeft
  • Een persoonlijk bericht van de verwijzer

U ontvangt een geprint bericht van de verwijzer

Dan werkt de verwijzing als volgt:

1. Uw afspraak - Op het geprinte bericht ziet u hoe de afspraak met de zorginstelling tot stand komt en waar u wordt verwacht.
  2. Uw voorbereiding - Ook vindt u op het geprinte bericht ‘Aanwijzingen voor mijn bezoek’. Hier leest u hoe u zich op de afspraak kunt voorbereiden.